adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Історія трьох братів

Сигла:

Іс 6, 1-2a. 3-8

Пс 138 (137), 1б-2а. 2б-3. 4-5. 7д-8

1 Кор 15, 1-11

Лк 5, 1-11


              У прошлому тижні ми говорили про довіру до Бога. Про те, що варто віддати йому все – кожну хвилину життя, навіть найбільш сірий ранок та найгрішніший вечір. Однак ніхто не пояснив навіщо це робити. Для чого я маю віддати Богу цілого себе – разом зі слабкістю та гріхом? Що мені це дасть?

               Ось – сьогодні стають перед нами три свідки. Люди, які не відмовили Слову, котре прийшло до їх щоденності: Исая, Симон та Павло.

               З Ісаєм зутрічаємося у незвичайний момент – це момент йогo покликання. Ісая усвідомлює свою гріховність. Він знає, що він слабкий. Він розуміє, що може фізично не витримати ситуації, у якій він опинився – стоявши перед Святим, Святим, Святим. Він кричав відчайдушно: „ Горе мені, бо я занапащений! Бо я чоловік нечистоустий, і сиджу посеред народу нечистоустого, а очі мої бачили Царя, Господа Саваота! ” Але слава Божа не привела до смерті пророка, але вона дала йому очищення: „ Ось доторкнулося це твоїх уст, і відійшло беззаконня твоє, і гріх твій окуплений ” . В результаті досвіду Бога Ісая йде і проповідує слово Господа.

               З Симонем зустрічаємося у незвичайний момент – це момент його покликання. Симон усвідомлює свою гріховність. Він знає, що він слабкий. Він розуміє, наскільки він негідний перебування перед обличчям Господа. Кричить: „Господи, вийди від мене, бо я грішна людина!”. Але Ісус, Милосердний Викупитель, не засуджує Симона, але дає йому мужність: „Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей”. В результаті зустрічі з Ісусом Симон йде і проголошує царство Господа.

Zobacz też:   „Bo gdzie są dwaj albo trzej zebrani w imię moje…” – historyczny moment Adeste!

              З Павлом зустрічаємося, коли описує незвичайний момент – це момент його навернення. Павло усвідомлює свою гріховність. Він знає, що він слабкий. Він розуміє, що він був переслідувачем Містичного Тіла Христа. Він смиренно стверджує „Я бо найменший з апостолів, що негідний зватись апостолом, бо я переслідував був Божу Церкву”. Христос, який пролив кров для грішників, об’явився йому. „А по всіх Він з’явився й мені, мов якому недородкові”. В результаті зустрічі з Христом Павло йде і проголошує час благодаті.

               Христос – Логос приходить до вас сьогодні – кожен день може бути каїром, моментом благодаті – часом вашого навернення. Визнайте свої гріхи і слабкі сторони, зрозумійте, що ви просто створіння. Скажіть: “Я згрішив думкою, мовою, ділом і зневагою”. Якщо ви це зробите, то Бог не засудить вас, але він віддасть ваше життя за вас і дасть вам їжу з себе самого. „Прийміть, споживайте, це — тіло Моє, що за вас ламається. Пийте з неї всі, бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів! Це чиніть на спомин про Мене”.

               Ти зустрівся з Христом? Йди і проповідуй!

               Боже, Ти дозволив нам їсти один хліб і пити з однієї чаши, † – просимо Тебе, дай нам вести таке життя, * щоб ми, об’єднані в Христі, з радістю допомогали у спасінні світу. Через Христа, нашого Господа.

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.