adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Look up!

Кадр з фільму "Молодий папа"

1М. 15, 5-12. 17-18

Пс. 27 (26), 1bcde. 7-8. 9abc. 13-14

Фил. 3, 17 – 4, 1

Лк. 9, 28b-36

              
„Я тут: подивіться на мене. Однак, не дивіться на мене, а вгору. Ви бачите небо? А бачите Бога? Не бачите Його? Це ніщо… ”- так фільмовий Папа Пій XIII хотів розпочати свою першу промову. Чому я цитую ці слова? Тому що Бог просить нас сьогодні щоб ми загострили наші почуття.

              Перші слова самого Бога, які ми чуємо в сьогоднішній літургії слова, це: „Глянь же на небо і злічи зорі, коли можеш їх злічити!”. Хіба це не романтично? Можливо, так, але Господь не хоче зупиняти нас на емоційному рівні. Відразу ж після цих слів він обіцяє Аврааму: дивись, таке буде твоє потомство. Патріарх повірив Богові, й „ Він зарахував йому те за праведність”. А ви? Чи вірите ви Богові? Чи вірите ви в те, що він говорить? Ви навчилися приймати Його слово? Якщо ви не зробили цього „уроку ”.з минулого тижня, то вже час, тому що Господь чекає на вас зі своїми обіцянками.

Тепер ви можете почати відказивати – що вам важко, що ви не знаєте як, що це не так просто, що ви не надаєтеся до буття святим, що Бог вимагає занадто багато, що все у житті склалося зовсім не так… ах, навіщо даремно говорити. Ми всі знаємо, як це. Та знаете що? Бог не висміює цих виправдань. Він робить щось інше. Він кладе палець на губах і показує нам ключ, щоб вирішити цю ситуацію. Він вказує на Свого Сина і говорить: „Це Син мій, Вибранець, слухайте його!” . Так само і Господь відреагував, коли святий Петро перейшов у режим „балакун ” . При побаченні дива він почав говорити й говорити, й говорити. А щоб він хоч мудро порадив … забудь! Письмо само підсумовує висловлювання першого папи у словах: „Він не знав, що говорить ”.
Бог не любить такого пустомолоства. Він відразу заглушив Петра. У цьому короткому реченні можна почути просте повідомлення: Перестань говорити! Закінчи! Тут, перед тобою є мій Син. Не говори
уже нічого, просто Його слухай .

Zobacz też:   „Ktoś, kto zna cię zbyt dobrze...”

               Ви можете відчути це в кожному поклонінні Святому Таїнству або під час піднесення – так, ви можете тоді сказати будь-яку молитву, але момент стояння обличчям до обличчя з Богом – це особливе запoрошення послухати Слова і подивитися на його обличчя. Це той момент, коли Бог закликає вас звернутися до Нього всім своїм серцем і душею. Це кайрос, час благодаті, заклик до навернення.

              Використовуйте свої почуття. Використовуйте їх розумно. Використовуйте своє тіло для слави Бога. Отже ми всі „очікуємо Господа Ісуса Христа який перемінить наше понижене тіло, щоб було подібним до його прославленого тіла, силою, якою він спроможен усе собі підкорити.”

Боже, Ти наказав нам слухати Твого улюбленого Сина, оживляй нашу віру своїм святим словом, щоб ми могли відновити чистоту душі і насолодятися Твоєю славою. Через Христа, нашого Господа.

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.