adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Вивчи ці два радісні слова

Сигла:

Софомія 3,14–18a

Ісая 12,2–3,4,5–6

До Филип’ян 4,4–7

Від Луки 3,10–18

 

Було погано. З тобою було вже дуже зле. У будь-який момент ти міг просто померти й впасти в нескінченну безодню порожнечі, ненависті та відсутності любві.

Було погано. Тобі загрожувала кара за гріх передбачена законом – смерть.

Було погано. Впавши у гріх ти захворів на смертельну хворобу.

Було насправді погано, але… сталося щось неймовірного! Відкинув Господь твої присуди, усунув у кут твого ворога! Серед тебе Господь, цар Ізраїлів, уже ти не будеш боятися зла!

Поки Євхаристійний Господь знаходиться біля Тебе, поки Христос знаходиться у Твоєму серці, поки триваєш у стані Божої Благодаті, доти вирок смерті буде віддалений, а ворог не буде мати до тебе доступу. Чи це не чудово?

Оце, Бог має народитися. Наближаючеся свято Його народження – це не просто пам’ять минулих подій. Бог народжується на вівтарі під час кожного богослуження . Під час кожній Євхаристії він приходить у світ, щоб визволити тебе від смертного вироку, і якщо ти тільки тримаєшся Його, то тобі ніщо не загрожує. 

Подумай про те, чого ти зараз найбільше боїшся. Що це таке? Самотність? Відсутність роботи? Хвороба? Різні види життєвих складності? Постарайся відстоювати себе від них на мить, та подумати про те, наскільки вони здатні загрожувати найголовнішому, тобто твоєму спасінню? Якщо ні, то Співай, дочко Сіону! Втішайся, Ізраїлю! Радій та втішайся всім серцем, дочко Єрусалиму!, співай разом зі псалмоспівцем: Бог спасіння моє! Безпечний я, і не боюсь, бо Господь, Господь сила моя та мій спів, і спасінням для мене Він став!

Покладися на Бога. Не бойся.

Zobacz też:   Неділя Перікл: Як подолати морок?

Не бойся того, що може зашкодити твоєму земному житті. Бойся того, що може зашкодити житті вічному. А якщо з вічностю все гаразд – уже ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі.

Боже, Ти бачиш з якою вірою очікуємо свят Різдва Христового. Дай нам, щоби ми приготували наші серця, та з радістю могли святкувати велику теємницю нашого спасіння. Через Господа нашого Ісуса Христа

 

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.