adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Біліше не буде!

fot. trendir.com

Сигла:

Ва 5,1-9

Пс 126,1-2ab,2cd-4,5-6

Фил 1,4-6.8-11

Лк 3,1-6

Ми любимо виправдатися, вибілювати себе, очищати – найчастіше коли ми вчинили якийсь гріх. Рідко думаємону що жЯ згрішив, відвернувся від Бога, жалкую, я більше цього не хочу “. Значно частіше починаємо переконивати себе що так вийшло”, „я так зазвичай так не роблю, але ситуація цього вимагала”, „чи це в загалі такий серіозний гріх?”, „це не я, мене просто сусід спровокував”, тощо...

Подивись на свою останню сповідь — чи, коли ти визнавав свої гріхи, ти сказав „я брехав, зрадив жінку, посварився з її батьками” чи „ну, мені здається, що я міг раз або два не сказати цілої правди, часом дивився на інші жінки, чомусь теща на мене розсердилась”?

Не виправдай себе. Навіть якщо ти покриєш себе найкрасивішмим словами, не сможеш приховати свої гріхи на Божому суді. Є тільки одна особа, яка може знову зробити тебе праведним, щоб ти знову ходив у чистих шатах, щоб ти знову став схожим на Творця. Ця особа не ти. Це Агнець Божий.

Коли ти згрішиш, стаєш руїною, розграбованим Єрусалимом. Але якщо прийдеш до сповіді добре підготовлений, щиро будеш сповідувати свої гріхи та засудиш свою погану поведінку, станется Боже диво – Господ вчинить для тебе великі речі.

Ти перестанеш бути духовим голодранцем у порваному та брудному одязі. Одягнешся у „красу Божої величі”, „плащ Божої правди” а на голову знайдеться „вінець величі Предвічного”. Так повернешся у стан Божої Благодаті.

Поміть, однак, що цей стан не є заслугою ніяких вчинків. Те, що робиш у сповіді — це тільки приготування дороги для Господа. Все інше робить Він. Той, хто дає тобі шати — це Він. Від нього походить справедливість, це Його вінець величі. Все, що маєш від нього походить. Твої шати є білими тільки тому, що вона була вимита у крові Агнця.

Zobacz też:   Zjazd Adeste

Бог хоче зберегти Тебе від гріху, очистити від нього. Він не бажає смерті грішника. Не бажає смерті своїй дитини! Ось що говорить пророк Варух: „Бо Бог явить твою славу усій піднебесній”. Бог не хоче твоїй бридоти, але твоїй краси. У іншому місці Господ сказав подібні слова через Єзекиїла: „Скажи їм: Клянусь, як от живу я, – слово Господа Бога, – я не бажаю смерти грішника; бажаю, щоб він відвернувся від своєї поведінки і жив. Відверніться, відверніться від вашої лихої поведінки!”

Наверніть себе!

Якщо підіймеш труд навернення, Бог не почне раптом більше тебе любити. Він тебе любить безмежно, незалежно від того, чи ти у стані смертного гріху чи у Стані Божої Благодаті. Він тебе любить зі твоїм гріхом, аде… не любить твого гріху.
Нелогічне?

Гріх є як смертельна хвороба, як рак. Батьки люблят свою дитину незалежно від того, чи є хворим чи здоровим. Якщо в іх дитини діагнозується рак ця дитина є люблена, але хвороба вже ні. Вони люблять дитину, але не люблять хвороби. Вони готови віддати все, щоб дитина стала здорову.

Бог зробив усе, щоб дати тобі лік на гріх. Він помер на хресті щоб дати тобі своє тіло та кровь як їжу. Тепер усе залежить від тебе. Приймеш їх?

Всемогутній і милосердний Боже, дай нам, щоби турботи земного життя не перешкоджали нам намагатися зустрітися з Твоїм Сином,* але нехай надприродна мудрість формує наші вчинки і веде нас до з’єднання з Христом, котрий з Тобою живе і царює на вікі віків.

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.