adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Як обманути смерть?

Сигла:

2 М. 3, 1-8a. 13-15

Пс. 103 (102), 1b-2. 3-4. 6-7. 8 i 11

1 Кор. 10, 1-6. 10-12

Лк 13, 1-9

               Усі помрете. Кожен з вас. Смерть може прийти до вас у будь-який момент, несподівано, без попередження. Тому, що вона така є – часто не дає знати про своє прибуття. Вона не дзвонить запитати, чи є у вас для неї час. Не надішле SMS, щоб домовитися про зустріч. Ви повинні бути готові. Завжди.

               Смерть тіла є безсумнівна. Вона неминуче прийде. Ми часто боїмося її, тому що ми не цілком упевнені в тому, що ми знайдемо „за завісою”. Свята Церква вчить, що є три речі у кінці життя людини: смерть, суд, та небо або пекло. Якщо ви маєте небо у перспективі, ні смерть, ні суд не будуть страшними. Гірше, якщо ваше життя веде в іншому напрямку. Гірше, якщо своїм життям виберете прокляття. Пекло – стан гірше смерті. Це вічна порожнеча, самотність, нескінченна ненависть, гнів, скорботи, знущання, агресивність і великий духовний біль. Не з тих болів, у яких можна очікувати співчуття з будь-якого боку, поєднання “в болю і надії”, абсолютно ні! Там немає надії.

               Чи Христос загрожує нам пеклом? Ні. Він попереджає та вказує на аварійний вихід: Покайтеся, бо якщо ви не навернетесь, то всі погинете!

               Хтось може сказати, що він не потребує навернення. Що він ходить до церкви (час від часу, але все ж…), намагається жити добре, молиться і так далі. Ну … чи йому дійсно не потрібна конверсія? Давайте перевіримо!

Zobacz też:   „Ktoś, kto zna cię zbyt dobrze...”

               Якщо ви не приступаєте до причастя, то вам потрібне навернення. Якщо ви починаєте сповідь словами “останній раз я був у сповіді перед Різдвом”, то вам потрібне навернення. Якщо далі грішите так само, то вам потрібне навернення. Якщо відчуваєте смак пекла на землі (відчуття самотності, ненависті, жалю, гніву, болю), то вам потрібне навернення. Якщо ви думаєте, що не грішите, вам безсумнівно потрібне навернення. Якщо ви дихаєте, вам потрібне навернення, тобто, наближення до Бога. Наближайтесь до нього, поки у вас не вистачить життя, тому що ви ніколи не будете настільки близько, що не зможете бути ближче.

               Пам’ятайте, що у цьому навертанні ви не самі. На своїй стороні маєте надзвичайного союзника, який прощає всі ваші провини, лікує всі хвороби, рятує ваше життя від гибелі, дає вам благодать і милосердя. Бог робить все, щоб звільнити вас від рабства гріха. Прислухайтеся до того, що він сказав до Мойсея: „Бачу я, бачу бідування народу мого, що в Єгипті, і чую голосіння, що його спричинюють доглядачі. О, я знаю біль його! Тому я й зійшов рятувати його з рук єгиптян і вивести його з тієї землі в землю простору і гарну, що тече молоком та медом”. І Господь каже вам: „Бачу я, бачу ваші гріхи і стражданяя життя. Я вже наслухався ваших молитов. Я люблю тебе, тому я зійшов на землю, став людиною, помер на хресті і воскрес, щоб вийняти тебе з рук гріха і вивести тебе з рабства у небо, до вічного щастя”.

               Бог, зі свого боку, зробив усе, що міг. Проте запрошує вас до мандрування по пустелі до Землі Обітованої. Чи підете Його слідами? Будеш Йому вірним, чи загинеш у пустелі? Обдуриш смерть, чи піддашся її?

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.