adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Світ змінюється

Kadr z filmu "Powrót Króla"

Сигла:

Єр 17, 5-8

Пс 1, 1-2. 3. 4 i 6

1 Кор 15, 12. 16-20

Лк 6, 17. 20-26

               Світ змінився. Вода каже мені. Земля каже мені. Я відчуваю це в повітрі. Багато що з того, що було, було втрачено. Сучасний менталітет є зовсім різний від того, який домінувал ще сто років тому. Спосіб мислення на рубежі 19-го і 20-го століть був натомість іншим, ніж міркування народів відродження. Менталітет відродження, у свою чергу, відрізнявся від представленого великими умами середньовіччя. Умами, пройнятими Євангелієм.

               Ми втратили стару мудрість. Ми втратили почуття спільності. Ми втратили довіру один до одного. Ми втратили довіру до Бога. Замість того ми віримо в себе. Ми покладаємося на наші здібності, кар’єру, гроші, славу, винахідливість. І що це нам дає?

Адже якщо ти потрариш у болото, не вийдеш з нього самотужки. Якщозаблукаєшся у житті, сам не знайдеш правильного шляху. Якщо попадеш у якусь залежність, не вийдеш з неї самостійно. Довіра тільки до своїх сил закінчується лише полосканням порожніх сітей, що Петро пережив тиждень тому.

               „Проклятий той муж, що надію кладе на людину, і робить раменом своїм слабу плоть, а від Господа серце його відступає” говорить Бог. Цей люблячий, милосердний Бог оголошує сьогодні, що руйнування зачене кожного, хто довіряє тільки людині, забуваючи про Святого Святого Святого.

Zobacz też:   „Bo gdzie są dwaj albo trzej zebrani w imię moje…” – historyczny moment Adeste!

               Тим часом, сучасний менталітет говорить: „ти повинен бути кимось, з ким треба рахуватися, ти повинен бути знаменитим, вони повинні захоплюватися тобою, ти мусиш дати собі раду сам”. Ну, ні. Не мусиш. Не тільки це – бути відомим, знаменитим і захопленим може перетворитися на твою руїну. Саме тому середньовічні автори різних творів часто були анонімними. Вони бажали радувати Бога, а не людей. Вони хотіли зберегти нагороду на майбутнє життя. Вони вважали за краще почути „благословенні ” , ніж вічне „горе ” .

               Біблія ще раз закликає нас: Довіряй Богу. Довіряйте Ісусу Христу, який помер за любов до вас і воістину воскрес із мертвих. Довіряйте Йому у цьому житті на вічність. Тому що „Коли ми надіємося на Христа тільки в цьому житті, то ми найнещасніші від усіх людей”.

               Боже милостивий, нехай Твоє слово очистить і відновить нас,* і випросить вічну нагороду тим, які виконуть Твою волю. Через Христа, нашого Господа.

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.