adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Католицьке Hygge?

Єр. 1, 4-5. 17-19

Пс. 71 (70), 1-2. 3-4a. 5-6б. 15aб та 17

1 Кор. 12, 31 – 13, 13

Лк. 4, 21-30

               Датчани мають своє мистецтво щасливого життя, яке називають “hygge” (це слово можна перекласти як “затишність”). Кажуть, що ми виробили іншу: “якось то буде”. У будь-якій важкій ситуації, незалежно від того, що станеться, завжди мусить з’явитися хтось, хто скаже “якось то буде”. А католик? Чи члени Церкви дотримуються якихось правил, які дозволять їм уникнути стресу і турбот?

               Авжеж.

               Я не хочу тут проповідувати “Євангелії успіху”. Я не хочу сказати, що довіра до Христа принесе тобі матеріальні вигоди і дозволить вести щасливе життя без турбот, тому що це неправда. Я хочу, щоб ви зрозуміли, що вище всіх труднощів є ще Хтось. Хтось, хто знає тебе як свої п’ять пальців. Хтось, Хто любить тебе до смерті. Той, хто не хоче для тебе нічого поганого. Хтось говорючи сьогодні: “Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра”.

               Чи це не чудово? Насправді, мені ні про що не треба турбуватися, тому що всі мої невдачі і успіхи є в руках Бога. Кожен
подих , кожен день, кожна посмішка залежить від Нього. Він той, хто доглядає за мною і (в міру того, як я дозволяю Йому), керує моїм життям, так щоб, урешті-решт, все прийло до доброго кінця. І якщо життя мене схиляє, і я не справляюся з повсякденністю, “До Тебе вдаюся я, Господи”. Можна навіть сказати, що тривожність – це форма атеїзму. Кожен раз, коли ти занадто надто непокоїшся, ти поводшся як атеїст, тому що говориш у дусі “все залежить від мене”, а все ж, все твоє життя знаходиться в руках Бога.

Zobacz też:   Недільні ПериКопи: Зроби сам!

               Христос в Євангелії прибуває сьогодні на батьківщину – до того, що він знав так добре. Ісус хоче сьогодні, як Пророк Нового Заповіту, прийти до твоєї повсякденності, до того, що ти знаєш так добре. Чи приймеш його і подаруєш Йому кожен сірий момент твого життя? Чи ти готовий дати Йому навіть найскучніший ранок? Чи можеш дати Йому навіть самий грішний вечір?

               Якщо ти це зробиш, якщо визнаєш свою слабкість, якщо не проганєш пророка зі свого серця, то … побачиш сам!

               Hygge? Ні. Якось то буде? Ні.

              Довірити Христові? Так! Помітити сенс у кожній труднощі? Так!

              Всемогутній Боже, прийми милостиво дари, які ми поклали на Твій вівтар, як символ нашої відданості, * і зміни їх у Таїнство нашого спасіння. Через Христа, нашого Господа.

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.