adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Гей, наливайте повнії чари…

Сигла:

Іс. 62, 1-5

Пс. 96 (95), 1-2. 2-3. 7-8. 9 i 10

1 Кор. 12, 4-11

Ів. 2, 1-11

Незабаром починаємо новий, великий етап подорожі, під час якої нашим гідом буде Святий Лука. Ми пізнаєм Ісуса Христа як милосердного Спасителя, але й Царя і Господа дії в їхньому центрі. Ми побачимо, як Його обіцянки Ізраїлю були виконані з початку історії спасіння. Після серії перикопів про відкриття громадської діяльності Христа, ми будемо стежити за Його діями в Галілеї, а потім ми почуємо обіцяння Божого Царства, ми будемо навчені про умови наслідування Ісуса, а пізніше … Ось… побачите самі!

Ks. Mateusz Kopa

               Ганьба! Ця, про котру співаємо, що „була тиха й красива, як весна”, пропагує алькоголізм! Треба бути доправди зухвалим, щоб просити вино у Сина Божого! А може мала на увазі не тільки алькоголь?

             Саме так. Марія, Наречена Святого Духа, просить Параклета – Духа Утішителя. Мати знає, чого бракує нам, її дітям. Вона знає, що без Духа, без почуття Божого синівства, ми відчуваємо себе “покинутими” і “спустошеними”. Вона також усвідомлює Його силу. Їй добре відомо, як він вміє перевернути життя з ніг на голову, вона сама це пережила.
Розуміє, що навіть саме розорення через Нього може стати настільки красивим, що будуть кликати воно “в ньому моя втіха.”

               Якщо відчуваєш себе такою руїною, звернісь до Матері. Якщо тобі не вистачає сил, звернісь до Матері. Якщо не можш впоратися з труднощами, звернісь до Матері. Вона буде стежити за тим, щоб Тобі ніколи не забракло Духа Божого.

Zobacz też:   Zjazd Adeste

Через дар Святого Духа, Бог встановлює нові відносини між тобою і Собою. “Як юнак бере панну за жінку, так з тобою одружиться Сам Будівничий, і як тішиться той молодий нареченою, так радіти
Весілля в Кані – це не весілля для деяких людей сотні років тому, але з нагоди Твого одруження – Бог любить тебе так, що Він хоче увійти в відносини, схожі на шлюб!

Так що? Це має реальний вплив на життя?

Має.

Святий Дух діє м’яко, як ніжний вітер, як вино, що повільно досягає твоєї голови. Як ніщо, тільки один або два раза попросиш Його допомогу, присутність, і будеш непомітно пити Його аж до п’янства… і будеш бажаєти Його більше. Пізнання Особового Бога, відчуваючи Його силу і залишаючись в благодаті, делікатно (але твердо) перетворить Ваше життя. Треба тільки, як Марія, довірити свому Нареченому.

Як це відбудеться? Не знаю. „Є різниця між дарами милости, Дух же той Самий. Є й різниця між служіннями, та Господь той же Самий. Є різниця й між діями, але Бог той же Самий, що в усіх робить усе.”

Господи, Боже наш, дай нам Духа Твоєї любові, і в своїй доброті об’єднай усіх, котрих ти годуєш тим же євхаристійним Хлібом. Через Христа, нашого Господа.

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.