adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Тільки Бог може мене судити

Сигла:

Сир. 27, 4-7

Пс. 92 (91), 2-3. 13-14. 15-16

1 Кор. 15, 54b-58

Фил. 2, 15d. 16a

Лк. 6, 39-45

            Ми часто зустрічаємо людей, які справляють дуже гарне перше враження і все добре … поки вони не говорять. На перший погляд, думаєш, що хтось хороший, співчутливий, розумний і раптово пуфф. Той „хтось” почав говорити. Байка скінчилась. Це може відбутися прямо навпаки, коли друг, від якого ви не очікуєте занадто багато, здивує вас своїм благородним ставленням або розумними порадами.

           Перед такими несподіванками і занадто швидкою оцінкою людської істоти, нас сьогодні попереджає бен Сирах, кажучи: „Мужа не хвали, поки він ще не висловився, бо щойно словом людина випробовується.” Виходячи з повсякденного досвіду, ви можете мати добру або погану думку про когось, але хто ж він дійсно виявляється лиш у кризових ситуаціях.

           24 IV 1990 року очі цілого світу науки були звернениі до космічного центру Кеннеді в Сполучених Штатах. Шатл «Діскавері» велично відірвався від землі серед клубів диму. Його місія полягала в тому, щоб взяти телескоп Хаббл на висоту більше 600 кілометрів. Це вдалося. Через місяць телескоп зареєстрував „перше світло” з космосу. Починалася нова ера в історії астрономії.

           Починалася, але не почалась. Зоряне світло виявило недолік телескопа. Одне з його дзеркал було погано відполіровано, а фотографії, відправлені на Землю, були не у фокусі. Вчені вирішили усунути цей дефект, який в кінцевому підсумку вдалося тільки через три роки.

            І я, і ви, кожен з нас, може бути як цей телескоп. Здається, все нормально, вся система працює точно так, як повинна. Ви дивитеся на людей і на світ, і ви переконані, що це саме те, що ви бачите. Ви тільки здивовані, чому іноді вас оточує стільки злоби, ненависті, ревнощів, чому сусід допитливий, начальник на роботі неприємний, чому світ „не у фокусі” , як перші знімки з телескопа Хаббла. Або, можливо, це у нас якийсь недолік, який заважає нам бачити добро, яке, зрештою, є?

Zobacz też:   Недільні ПериКопи: Біліше не буде!

           Щоб побачити, чи телескоп працює гарно, треба було пропустити світло зірки у його око. Щоб перевірити стан своєї душі – так само – потрібно просто впустити всередину деяке світло. Що це означає? Нехай Христос увійде у ваше серце. Це той, хто є світлом.
Він каже: „Я – світло світу. Хто йде за мною, не блукатиме у темряві, а матиме світло життя.” Ісус-Світло приходить до тебе сьогодні – під час Євхаристії. Опромінює тебесвоїм словом. Якщо, слухаючи читання, ти відчув докори сумління або щось привернуло твою увагу, то, можливо, це місце в Тобі потребує ремонту. Не змарнуйте цього, але нехай Христос “просвічить” тебе, щоб ти мог побачити, що у тебе добре та погане.У цьому світлі ви побачите ваші недоліки, цю “скалку в оці”. Христос покаже вам їй не для того, щоб вас засуджати, насміхатися з вас, змішати з брудом, показати вам, наскільки ви слабкі, ні! Астрономи не віддали на телескопу злам після виявлення дефекту, вони відремонтували його, тому що він був занадто цінний. Так само Ісус – виявляє вади та недоліки, щоб вилікувати їх, тому що ви для нього занадто дорогі. Він занадто любить вас, щоб він міг дозволити собі таку втрату. Святий Августин говорив про причастя: „Кожен день я хворий, і щодня мені потрібно лікаря.” Христос-Лікарь прийде до Вас особисто в Святому Причасті. Візьміть його як ліки.

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.