adeste-logo

Wesprzyj Adeste
Sprawdź nowy numer konta

Wesprzyj
Bez kategorii

Недільні ПериКопи: Відкрий вухо!

photo by Dietmar Temps cc

Сигла:

Неем. 8, 2-4a. 5-6. 8-10

Пс. 19 (18), 8-9. 10 i 15

1 Кор. 12, 12-30

Лк. 1, 1-4; 4, 14-21

               Біблія, Старий і Новий Заповіт – для багатьох з нас це імена для дуже старої книги, що описує давню мудрість, старі вірування і стародавні події. Ми часто думаємо, що слова, написані століття тому, більше не діють. Це помилка.

               Ісус, відкриваючи сьогодні свою громадську діяльність, закликає тебе бути готовим і відкритим для слова Божого. Сьогодні, через літургію, він хоче сказати Тобі щось важливе. Сьогодні він звертається до вас особисто і невтомно повторює те же нагадування: Слухай! Сьогодні те, що каже Господь, виконується. Сьогодні виконуються Його обіцянки.

               “Сьогодні” не стосується тільки цієї неділі, не тільки наступного Дня Господнього, але кожній Літургії. Завжди, коли чуєш Слово, можеш відчути спасительну міць Господа. Не забудь про це.

               І Бог говорить про дивовижні речі. Тільки послухай! Якщо ти ув’язнений в який-будь спосіб – Господь передрікає свободу. Не бачиш Його любові, добра, навколо себе? Господь обіцяє – прозрінеш. Ти у неволі від гріха? Бог тебе звільняє. Це час благодаті Господа!

               Можеш досягти цієї вільної благодаті, якщо хочеш. Єдине, що тобі треба зробити, це позбутися гріха, очистити себе у крові Христа (під час таїнства покаяння і примирення) і відкрити своє вухо до Його слова.

Zobacz też:   Недільні ПериКопи: Вивчи ці два радісні слова

               Вчителями в цьому “відкритті” можуть бути ізраїльтяни, які слухаючи Закону. Перш за все, прийми, що Слово є єдиною людиною, яка може дати Тобі щастя і життя. Ізраїльтяни зробили це, звернувши вуха до слова Божого. Подивись, що сталося далі – Езра відкрив книгу, і всі встали. Те ж саме відбувається під час кожної літургії, коли священик підходить до кафедри, щоб читати слово, сказане Словом. І під час кожної проповіді ви знову берете участь в тому, що сталося з євреями кілька тисяч років тому: “І читали в книзі, у Божому Законі виразно, і вияснювали значення, і робили зрозумілим читане”.

              А ти? Розумієш?

               Розумієш, що все це відбувається сьогодні, зараз і тут? Якщо далі цього не бачиш, послухай знову слова Неемії, Ездри та Левитів: “Бо святий цей день для нашого Господа”. Все це відбувається того дня, тобто сьогодні – у неділю, день, присвячений Господу.

               Відкрий своє вухо на слово Господа. Прийми правду, яку Він оголошує, а станешся її частиною.


               Всемогутній Боже, дай нам завжди радіти Твоїм Даром,* з якого ми черпаємо нове життя. Через Христа, нашого Господа.

אמן

Adeste promuje jakość debaty o Kościele, przy jednoczesnej wielości głosów. Myśli przedstawione w tekście wyrażają spojrzenie autora, nie reprezentują poglądów redakcji.

Stowarzyszenie Adeste: Wszelkie prawa zastrzeżone.

Podoba Ci się to, co tworzymy? Dołącz do nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.